Tekstin koko

Pieni tekstikoko Keskisuuri tekstikoko Suuri tekstikoko

Asiointitili

Asiointitili

Asiointitilille tunnistaudutaan mobiilivarmenteella, omilla pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Tervetuloa Kansalaisen asiointitilille!

Kun otat Asiointitilin käyttöösi, voit saada Asiointitilille liitettyjä palveluja koskevat viranomaispäätökset ja tiedoksiannot sähköisesti paperipostin sijaan. Osa viranomaisista myös vastaanottaa viestejä Asiointitilin kautta.

Voit halutessasi lopettaa Asiointitilin käytön milloin tahansa. Sen jälkeen saat kaikki asiointiasi koskevat päätökset jälleen paperipostina.

Asiointitilin käyttö on turvallista. Kaikki itseäsi koskevat tiedot ja asiakirjat ovat vain sinun itsesi nähtävissä. Asiointitilillä olevia tietoja ei luovuteta eteenpäin. Asiointitilistä vastaa Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori.

Viestien vastaanottaminen ja lähettäminen Kansalaisen asiointitilin kautta päättyy 14.12.2017.

Jatkossa saat viranomaisviestit Suomi.fi-verkkopalveluun.  Anna suostumuksesi sähköiseen viestintään 15.12.2017 alkaen osoitteessa https://www.suomi.fi/viestit.

Aiemmin vastaanottamasi viranomaisviestit voit käydä lukemassa 15.12.2017 - 30.6.2018 Kansalaisen asiointitilillä, minkä jälkeen palvelu poistuu kokonaan käytöstä. Ota tarvittaessa viestit ja liitteet itsellesi talteen ennen palvelun päättymistä. Lue lisää Asiointitilin uutisista.

Päivitetyt palvelun käyttöehdot: Käyttöehdot ja rekisteriseloste